Voorklimcursus K3

Volg een voorklimcursus bij Klimhal Amsterdam en bereid je voor op het rotsklimmen in de natuur. Voorklimmen betekent dat de klimmer geen gebruik maakt van een touw dat al klaarhangt, zoals in de klimhal meestal het geval is. In plaats daarvan neemt de klimmer het touw zelf mee naar boven. De voorklimmer leidt het touw door setjes -twee karabiners die aan elkaar zijn verbonden met een bandsling- die aan de klimmuur worden vastgemaakt. Het beheersen van de techniek van het voorklimmen is nodig als je buiten wilt klimmen op rotsen.

Voorklimcursus in de klimhal

Voorklimmen kan binnen en buiten

Binnen heeft Klimhal Amsterdam een 21 meter hoge klimmuur specifiek voor indoor voorklimmen. Buiten kun je voorklimmen in een toren van eveneens 21 meter hoog. Er is een verschil met de klimmuur binnen en de buitenmuur: binnen hangen de setjes al in de wand klaar. Buiten hangt de klimmer de setjes zelf in de wand.

Een paar keer per jaar is het mogelijk om een voorklimcursus te volgen. Er zijn voorklimcursussen op twee niveaus.

  • Voorklimmen voor beginners
  • Voorklim-opfriscursus

cursus voorklimmen in de Klimhal

Voorklimmen voor beginners

De voorklimcursus voor beginners is bedoeld voor klimmers die nog geen ervaring hebben met voorklimmen, maar wel een klimniveau hebben van minimaal 5b Dat wil zeggen dat je alle 5b routes in de klimhal kunt klimmen (top-rope).

Voorklim-opfriscursus

De voorklim-opfrisopfriscursus is bedoeld voor klimmers die al eerder aan voorklimmen hebben gedaan. Voor wie het alweer een tijdje geleden is dat hij of zij voor het laatst aan voorklimmen deed, is het mogelijk zijn of haar kennis van het voorklimmen op te frissen met de opfriscursus.

Leren voorklimmen op klimmuur

Belangrijk om te weten (voor beide cursussen)

  • voor de cursus is een klimniveau van minimaal 5b vereist.

Prijs

€125,00

 Inclusief:

  • Entree Klimhal (cursus exclusief entree € 105,00)
  • 4 lessen van 2 uur
  • Voorklimmateriaal

Exclusief:

  • Klimmateriaal (gordel, zekeringsmateriaal, klimschoenen)

 

Doe mee aan een klimcursus of bouldercursus!