Klimcursus voor beginners

Klimmen krijg je snel onder de knie met een klimcursus bij Klimhal Amsterdam. De klimcursus voor beginners bestaat uit vier lessen van twee uur, waarbij je leert om zelfstandig indoor te klimmen. Onder leiding van onze deskundige docenten leer je alles over veiligheid, het gebruik van materiaal en de basis van de klimtechniek. De cursus is bedoeld voor volwassenen, 16+ ers, als je jonger bent kun je les krijgen bij de Klimclub(zie kinderen).

Zekeren

Zekeren is een belangrijk element van de klimsport. Deze klimmersterm betekent dat de ene klimpartner de andere klimmer beschermt tegen een val naar beneden. Dit gaat als volgt: de klimmer bevestigt zichzelf aan een touw dat is vastgemaakt aan een haak in de muur. De klimpartner zorgt ervoor dat het touw op de juiste spanning blijft tijdens de klim. Mocht de klimmer zijn grip verliezen, dan blijft hij hangen in het touw. Als de klimmer naar beneden gaat, laat de klimpartner het touw juist vieren. In de klimcursus voor beginners leer je hoe je veilig kunt zekeren.

leren zekeren bij klimcursus

Karabiner, klimgordel, tuber

Wat is het verschil tussen klimschoenen en gewone schoenen? Wat is een pofzak en waar heb je die voor nodig? Er bestaan tientallen attributen die klimmers gebruiken om hun sport uit te kunnen oefenen. In de klimcursus leer je welk materiaal je nodig hebt om veilig te kunnen klimmen en hoe je dit gebruikt. Aan bod komen in elk geval de do’s en don’ts van de karabiner, de klimgordel en de tuber.

Klimdiploma K2

Heb je alle lessen gevolgd en sluit je de cursus met goed gevolg af? Dan krijg je het klimdiploma K2 (indoor toprope) van de Branchevereniging Klimsport. Dit houdt in dat je in Klimhal Amsterdam en andere klimhallen zelfstandig (zonder toezicht van een instructeur) kunt klimmen.

Klimmateriaal aanschaffen?

Het is niet nodig voorafgaand aan de cursus al je klimmateriaal aan te schaffen. De lessen zijn inclusief klimgordel en zekeringsmateriaal. Ben je na afloop van de cursus zo enthousiast dat je verder wilt klimmen, dan zul je waarschijnlijk je eigen klimmateriaal willen hebben. Wanneer je besluit je set(Gordel, klimschoenen en zekeringsmateriaal) klimmaterialen aan te schaffen bij de Bergsportshop, krijg je gratis een maandabonnement voor toegang tot de klimhal. De Bergsportshop is de outdoor winkel in de klimhal en is tevens een internet winkel.
Zo kun je volop verder trainen en je klimskills verder verbeteren.

klimmateriaal aanschaffen

Prijs

€110,00

 Inclusief:

  • 4 lessen van 2 uur
  • Entree
  • Gordel en zekeringsmateriaal
  • Vanaf de 2e les aansluitend vrij klimmen
  • Klimdiploma K2 (indien cursus met goed gevolg afgesloten)
  • Magneetkaart t.w.v. €5,00 (hierop kun je ook een 10-rittenkaart of abonnement zetten en het als bewijs van je klimniveau laten zien in andere hallen die zijn aangesloten bij de branchevereniging)

Exclusief:

  • klimschoenen (te huur voor €4,50 per keer)

Doe mee aan een klimcursus of bouldercursus!