Bouldercursus, verbeter je klimtechniek

Boulderen is een jonge tak van de klimsport. Bij het boulderen klim je korte, maar moeilijke, routes op relatief lage hoogte. Tijdens de bouldercursus van Klimhal Amsterdam leer je de basisbeginselen van het boulderen en de technieken van het klimmen. De cursus is bedoeld voor volwassenen, 16+ ers, als je jonger bent kun je les krijgen bij de Klimclub(zie kinderen).

Boulderen Klimhal Amsterdam boulderen cursus

Techniek van het boulderen

Wat is bij het boulderen de beste positie voor je armen? Wat doe in een overhang? Wanneer draai je in en hoe bespaar je kracht? Een ervaren boulderaar brengt je de klimtechnieken bij die handig zijn bij het boulderen. Deze klimtechnieken zijn voor elke klimmer bruikbaar, maar onmisbaar voor iedereen die bouldert. Door je klimtechniek te trainen verbetert je inzicht in klimroutes, verfijnt je voetenwerk en leer je hoe je beter grip kunt krijgen op lastige bouldergrepen.

Bouldercursus, klimtechniek verbeteren

Trainingsdata en prijzen

Tot slot de praktische informatie: de bouldercursus bestaat uit 4 lessen van 2 uur. 

Prijs: €110,- euro per persoon

Inclusief:
*entree

Exclusief:
*klimschoenen (huur €4,50 per keer)

Aanbieding voor bouldercursisten

Bij het aanschaffen van een boulderset, bestaande uit een paar klimschoenen, boulderzak, magnesium en een borstel krijg je gratis een maandkaart ter waarde van € 50,-. Zo kun je alles wat je geleerd hebt een maand lang uitproberen!

Doe mee aan een klimcursus of bouldercursus!