Kennismaking met klimmen en boulderen voor volwassenen

Voor iedereen van 16 jaar en ouder hebben we het volgende aanbod in Klimhal Amsterdam:

Klimmen. Bij het klimmen zit je vast aan een touw met je klimgordel zodat je met de klimgrepen tot 20 meter hoog kunt klimmen. Er zijn 300 routes zowel binnen als buiten. Wil je voor het eerst kennismaken met de klimsport? Dan zijn er een aantal opties:

  1. Klimmen met de auto-belays. Auto-belays zijn zeker apparaten, je hoeft dus niet zelf te zekeren(inhalen en vasthouden van het touw), na een korte instructie kun je aan de slag op de plaatsen waar een auto belay hangt. HIER vind je meer info.
  2. Door een kennismakingsles indoor klimmen. Bij deze instructie van ca. 1 uur leer je de basis van veilig indoor klimmen (toprope). Hiervoor dien je ivm veiligheid minimaal met 3 personen te zijn.
  3. De magic instructie. De instructeur zekert, jij kunt direct aan de slag, alleen of met zijn 2’en!
  4. Ook is het mogelijk om een beginnerscursus te volgen. Het is niet noodzakelijk om je hiervoor samen met iemand anders in te schrijven. Na deze cursus kun je zelfstandig overal klimmen, je ontvangt het K2 certificaat van de Branchevereniging.

Voor gevorderde klimmers zijn er wekelijkse trainingen (5A-7B) onder begeleiding van ervaren en enthousiaste drill-instructors. Ook zijn er regelmatig voorklimcursussen om je klaar te stomen voor het buiten klimmen (op onze eigen klimmuur buiten of op rots).

Boulderen
Boulderen is een jonge tak van de klimsport waarbij er korte stukken op lage hoogte geklommen worden, zonder gordel en touw. In Klimhal Amsterdam zijn er zowel binnen als buiten speciale wanden van max. 4.30 m hoog, waarop geboulderd kan worden.

Nog nooit geboulderd?

Doe de Intro Boulderen. Bij het boulderen klim je kleine stukjes, tot 4 meter hoog zonder gebruik te maken van touwen of een gordel. Je hebt de valmatten die een eventuele val zullen dempen. Bij het boulderen geeft de kleur van de grepen aan hoe moeilijk dat een boulder is, er zijn ook speciaal kinder boulders, deze zijn grijs. Bij een boulder introductie legt de instructeur uit wat de bedoeling is van het boulderen en hoe het zit met de kleuren van de grepen. Je kunt snel aan de slag om 1 van de 300 boulders binnen of buiten te proberen.

De kosten voor een intro boulderen bedragen 17,50 euro p.p.  dit is incl entree  exclusief klimschoenen.

Daarnaast is het mogelijk een bouldercursus te volgen of deel te nemen aan de doorlopende bouldertraining

Doe mee aan een klimcursus of bouldercursus!