THE BATTLE OF THE SACS 2005

De Battle of the SACs is een 24 uurs non-stop race voor alpinisten en klimmers die lid zijn van een Studenten Alpen Club (SAC). In teams van vier personen wordt de strijd al hardlopend, mountainbikend, klimmend, varend en –minstens net zo belangrijk- nadenkend uitgevochten. De Battle begint op vrijdagavond 25 november en duurt tot zaterdagavond. Ook niet SACers kunnen zich overigens nog inschrijven!

De Battle of the SACs is een idee van Arnaud Temme, in 2004 voor het eerst georganiseerd door IBEX en inmiddels een jaarlijks evenement. De 2004 race werd gewonnen door de NOSAC (Elwin van der Gragt, Mark Heine, Court Haegens, Menno Boermans en de toen geblesseerde Bob de Kort). Dat was volgens Menno een SAC uit Noordwijk en verrassend genoeg trapte iedereen daarin. Tweede werden vorige jaar de studenten uit BalSac (uit Balkbrugge…) en derde de studenten van ProSac. Dus… De NOSAC organiseert de editie van 2005. De winnaar van dit jaar zorgt weer voor de Battle in 2006.

De verzamellokatie is dus bij Klimhal Amsterdam dit jaar! Vanaf 18.30 uur kan ingeschreven worden. Om 20.15 uur is de briefing en om 22.00 uur wordt er vertrokken vanuit de klimhal. En na 24 uur, op zaterdagavond dus, een feest in de klimhal. Neem je pyama mee want het is een logeerfeestje!!

Klimhal Amsterdam is de perfecte plek voor de beginnende en gevorderde klimmer, voor groepen en individuele klimmers. De hal beschikt over veel faciliteiten, deskundige begeleiding en is daarnaast goed bereikbaar per auto (gratis parkeerruimte) en openbaar vervoer (station Sloterdijk).