Klim- en Boulderroutes

In Klimhal Amsterdam vind je rond de 300 klim- en boulderroutes, verspreid over een klimmuuroppervlak van 3300 m2. Alle routes zijn gebouwd door onze ervaren routebouwers. Voor de afwisseling zijn er elke maand nieuwe routes te beklimmen.

 

Puzzle Up

Via de Puzzle Up app kun je een overzicht vinden van onze actuele boulders en routes. Creëer hier een account op je smartphone om vanaf de bank al onze routes te bekijken. 

Wat de app kan:
– zelf routes maken.
– waarderen van routes & boulders.
– showt de nieuwste boulders en routes.
– zoeken op locatie.

 

Boulderen

In de klimhal vind je boulderroutes in diverse kleuren. De kleur geeft de moeilijkheid aan. Het is de bedoeling dat je een route aflegt met grepen in dezelfde kleur. De handgreep met de markering BB is het officiële beginpunt van route. De boulderroute eindigt bij de EE-handgreep. Je haalt het einde van de route wanneer je voeten op de gekleurde grepen, of tegen de wand staan, en je de met EE gemarkeerde bouldergreep 2 seconden vasthoudt.

boulderroute 5c 

 

Klimniveau

Elke kleur staat voor een ander klimniveau. Hieronder vind je welke kleur bij elk niveau hoort.

 klimroute 6a
Roze = Kinderroute, of niveau 4
Grijs = Kinderroute, 4-6
Geel = 4/5a
Paars= 5a/5b
Oranje= 5c
Groen = 6a
Rood = 6b
Zwart =6c
Blauw =7a
Marmer = x
 
 

Klimroutes 

In de klimhal vind je klimroutes in diverse kleuren. Elke route bestaat dus uit grepen in 1 kleur. Aan het begin van elke route hangt een kaartje. Daarop staat informatie over de klimroute. Bijvoorbeeld welk touw je moet gebruiken, wanneer de route is gebouwd, wie hem heeft gebouwd en wat de moeilijkheidsgraad is, de kleur geeft dus niet de moeilijkheid aan! Soms bevat het kaartje extra aanwijzingen voor tijdens het klimmen, zoals: ‘zonder zijkant’, of ‘zonder muur’; dat betekent in dit geval dus dat je de zijkant of de muur niet mag gebruiken, maar dat wordt tijdens het klimmen vanzelf duidelijk.

Doe mee aan een klimcursus of bouldercursus!