Klimmen en boulderen in Amsterdam

Wie in Amsterdam wil klimmen of boulderen komt natuurlijk naar Klimhal Amsterdam: de grootste klimhal van de Benelux. Klimmers raken hier niet snel uitgekeken, want op de klimwanden vind je meer dan 300 routes en 250 boulders. Onze klimmuur heeft een totale oppervlakte van 3300 m2. Onze bouwers bedenken regelmatig nieuwe klimroutes en boulders. Niet alleen voor vergevorderde klimmers (van niveau 6a tot 8a), maar ook voor beginners (van niveau 2 tot 5c) en alle klimniveaus daar tussenin. Daarnaast zijn er voor kinderen ook vele mogelijkheden in Klimhal Amsterdam.

Klimcursussen & trainingen

Bij Klimhal Amsterdam kun je diverse klimcursussen volgen. Voor beginnende klimmers organiseren wij maandelijks meerdere klimcursussen voor beginners. In deze beginnerscursus speelt veiligheid een grote rol: het belangrijkste doel van de lessen is dat je leert zelfstandig indoor te klimmen. Hier vindt u meer informatie over de beginnerscursussen.

Voor klimmers die de basis van het klimmen al onder de knie hebben, is het tijd om te werken aan hun klimtechniek. Veel klimmen is de beste manier om verder te komen, vooral als je dit doet onder leiding van onze bevlogen instructeurs. In de doorlopende training werk je in een groep aan de verbetering van je klimtechniek, tactiek, kracht en uithoudingsvermogen.

Bouldercursus & training

Ook voor boulderen is een goede klimtechniek onmisbaar. Wie beter wil boulderen heeft meerdere opties: volg de bouldercursus of een doorlopende bouldertraining. In de cursus boulderen leer je een aantal basistechnieken van het boulderen zoals voetplaatsing, balans, voet- en handwissel, hoppen en indraaien. De doorlopende bouldertraining is bedoeld voor wie de basistechnieken al goed beheerst.

Veiligheid

Klimhal Amsterdam heeft veiligheid hoog in het vaandel. Onze instructeurs zijn allemaal ervaren en deskundig. In de beginnerscursus is veiligheid een vast onderdeel. Zelfstandig klimmen, zonder toezicht van een instructeur, is mogelijk voor iedereen met klimdiploma K2 (indoor toprope) van de Branchevereniging Klimsport. Voor beginnende klimmers en kinderen is het verplicht om onder begeleiding te klimmen.

Doe mee aan een klimcursus of bouldercursus!