Mirjam is er weer bijna klaar voor!

Hieronder op de foto zien we meervoudig Neerlands kampioene Mirjam Verbeek een 7B+ klimmen. Als je goed kijkt zie je dat ze niet alleen klimschoentjes draagt maar ook een kniebrace. Noodzakelijk na een onfortuinlijke val op haar pofzak tijdens het boulderen. Dat wil zeggen… ze probeerde de pofzak te ontwijken. Deze foto werd gemaakt in Beaum Rouse (Frankrijk) enkele weken na Mirjam’s eerste knieoperatie. Ondanks haar handicap klom Mirjam de 7B+ toprope en is zelfs nog een 8A gaan uitwerken. Mirjam kon met de invalide knie nog steeds alle passen maken maar daar bleef het bij.

Ondanks een tegenspurtelende fysiotherapeut begint ze donderdag 12 januari 2006 weer met haar eerste ‘masterclass’ in Klimhal Amsterdam. Mirjam hanteert al een paar jaar een succesvol ‘tips & tricks’ concept bij het begeleiden en adviseren van kleine groepjes enthousiaste klimmers. En wat betreft voetenwerk is Mirjam zo te zien ongenaakbaar. Nu het knieënwerk nog en dan is ze er weer helemaal klaar voor. Mirjam is sinds haar tweede knieoperatie aan het revalideren in de fitnessruimte van onze klimhal. Mocht je vragen hebben over deze gevorderdencursus dan kan je haar natuurlijk even aanspreken en anders kan je ook informeren via haar website www.mirjam.web.com.


Rahan Fils de Graou 7B+ (foto Ron of Koos Veul)

Klimhal Amsterdam is de perfecte plek voor de beginnende en gevorderde klimmer, voor groepen en individuele klimmers. De hal beschikt over veel faciliteiten, deskundige begeleiding en is daarnaast goed bereikbaar per auto (gratis parkeerruimte) en openbaar vervoer (station Sloterdijk).