Kwalificatiewedstrijd NK Boulderen

Zaterdag 1 oktober was de bouldertop van Nederland aanwezig in Klimhal Amsterdam. 6 heren en 6 dames moesten zich vandaag kwalificeren voor het NK Boulderen dat op 5 november plaatsvindt in Eindhoven. Bij de dames won de indrukwekkende Nienke Swart de wedstrijd, voor Rachèl Nilwik en de Nederlands kampioen van 2003 Irene Pieper. De titelverdedigster Maaike Klaassen werd vierde gevolgd door Vera Zijlstra, die we nog kennen als de winnaar van de A5 Series boulderdag 2005 en Eline Nas. Bij de heren won de favoriet en titelverdediger Roman van der Werf op indrukwekkende wijze. Remmelt Dirksen toonde een uitstekende vorm en werd tweede gevolgd door een afgetrainde Dennis Teijsse. Op plaats 4 en 5 eindigden Enzo Nahumury en ‘broertje van’ Jesse van der Werf. De laatste klimmer die naar Eindhoven mag is Marijn Janmaat.

Zes klimmers van Klimhal Amsterdam deden mee aan deze kwalificatiewedstrijd. Daan, Iwert, Charlie, Ruben en Anna haalden de eerste 16 van de voorronde helaas net niet. Alleen Hans Busker wist zich naar de finaleboulders te klimmen door als vijfde (!) door te komen in de voorronde. In zijn eerste officiële wedstrijd werd Hans uiteindelijk negende. Met een beetje meer ervaring en geluk had hij het misschien kunnen redden maar al met al is dit natuurlijk een uitstekende prestatie!

A5 Series 2005-2006

Na het bouldergeweld van de Nederlandse top was het de beurt aan de A5 Series bouldercompetitie. Vanaf 19.00 uur ging het seizoen 2005-2006 van start en het werd een gezellige eerste kick-off met als hoogtepunt een sneeuwballengevecht in de klimhal. Voor anderen was het hoogtepunt het gratis bockbier. Deze maand mag iedereen de kwalificatieboulders gaan proberen, want die horen bij de A5 boulders van oktober. Veel boulderplezier allemaal!

Klimhal Amsterdam is de perfecte plek voor de beginnende en gevorderde klimmer, voor groepen en individuele klimmers. De hal beschikt over veel faciliteiten, deskundige begeleiding en is daarnaast goed bereikbaar per auto (gratis parkeerruimte) en openbaar vervoer (station Sloterdijk).