Klimclub, klimtraining voor kinderen

Jonge klimmers opgelet: ben je tussen de 8 en 16 jaar oud? Dan kun je lid worden van onze Klimclub Amsterdam. In onze Klimclub krijgen jonge klimmers wekelijks een klimtraining van een van onze instructeurs. Hier leer je de basisprincipes van het sportklimmen. Nog geen 8? Dan kun je terecht bij onze klauterclub, waar klimmers tussen de 5 en 8 de fijne kneepjes van het klimmen leren.

De klimclub bestaat uit een beginnersgroep en een groep voor gevorderden. Wie buitengewoon getalenteerd is, kan worden geselecteerd voor de selectie. In de beginnersgroep brengen onze trainers de leden de basis bij van de veiligheidsprincipes en natuurlijk de basis van de klimtechniek. In de groep voor gevorderden gaan de trainers specifiek in op techniek, kracht, uithoudingsvermogen en de mentale uitdagingen die de klimsport met zich meebrengt. Het doel is het klimniveau te verbeteren. In de selectiegroep gaan we voor de winst: de trainers bereiden de jeugd voor op de Nederlandse sportklimwedstrijden.

Beginnersgroep

Voor een beginnende klimmer is veiligheid het belangrijkste. Elke klimmer die bij ons komt klimmen werkt eerst werken aan het behalen van het klimvaardigheidsbewijs K2. Hiervoor zijn lessen van 1,5 uur gereserveerd. Na het behalen van dit klimvaardigheidsbewijs mogen de jeugdklimmers zelfstandig (maar nog steeds onder toeziend oog van de trainers) klimmen en zekeren in een toprope situatie.

Daarna verkennen de klimmers hun eigen mogelijkheden. Dit gebeurt spelenderwijs, door het uitvoeren van opdrachten waarbij ze hun eigen kracht en grenzen leren kennen en verleggen. De trainers spelen hierop in en dagen de klimmers fysiek, mentaal en motorisch uit door specifieke opdrachten te geven en door het spelen van spelletjes.

Wanneer een klimmer volledig zelfstandig en minimaal een route op 5c-niveau kan klimmen, promoveert hij of zij naar onze groep voor gevorderden.

Wil je een keer met ons mee klimmen of lid worden van onze klimclub? Neem dan contact met ons op. Dit kan per mail of door ons te bellen op 020 6810121 (tijdens openingstijden) en een afspraak te maken voor een proefles.

Gevorderde klimmers

Wanneer de klimmers uit de beginnersgroep zo goed worden dat ze extra uitdagingen nodig hebben, zullen wij ze uitnodigen om mee te klimmen in onze groep voor gevorderden. De trainingen van de gevorderdengroep duren bij elkaar 2 uur en een kwartier. In die tijd gaan de klimmers zowel zelfstandig als onder begeleiding van onze trainers aan de slag om hun klimniveau te verbeteren.

De klimsport kent uitdagingen op verschillende vlakken. Een groot deel van deze uitdagingen liggen op het fysieke vlak (denk aan kracht en uithoudingsvermogen!), maar zeker minstens zo belangrijk zijn de mentale en tactische uitdagingen. Onze trainers leggen in verschillende periodes de nadruk op 1 of meerdere van deze uitdagingen en werken daar samen met onze klimmers aan. Het zou mooi zijn als deze jonge klimmers Klimhal Amsterdam kunnen vertegenwoordigen in de sportklimwedstrijden: lokaal in de hal, in de regio of zelfs op nationaal niveau.

Intussen blijven we nog steeds aandacht besteden aan de klimvaardigheid, zodat de klimmers steeds beter gaan klimmen en op elk niveau weten hoe ze op veilige wijze de klimsport kunnen blijven beoefenen. In deze groep zullen we de klimmers die daar klaar voor zijn ook gaan leren voorklimmen. Bij het voorklimmen  zijn de klimmers niet meer boven zichzelf gezekerd, maar nemen ze het touw zelf mee en maken het touw onderweg aan setjes vast.

Selectie

De grootste klimtalenten nodigen wij uit om extra te komen trainen. Deze groep kinderen gaat regelmatig naar wedstrijden om zich daar te meten met andere klimtalenten. Naast hun vaste trainingsdag trainen ze met elkaar op donderdag en zijn ze op elk ander moment welkom om te trainen.

De wedstrijden worden uitgesplitst naar de disciplines: Boulderen en routeklimmen.

Lesrooster

Beginners:

 • Maandag van 17.00 uur tot 18.30 uur 
 • Dinsdag van 17.00 uur tot 18.30 uur 
 • Woensdag van 15.30 uur tot 17.00 uur
 • Donderdag van 17.00 uur tot 18.30 uur
 • Vrijdag van 17.00 uur tot 18.30 uur
 • Zaterdag van 10.30 uur tot 12.00 uur
 • Zondag van 10.30 uur tot 12.00 uur

Gevorderden:

 • Dinsdag van 18.30 uur tot 20.00 uur
 • Woensdag van 16.30 uur tot 18.45 uur
 • Zaterdag van 09.00 uur tot 11.00 uur
 • Zondag van 09.00 uur tot 11.00 uur

Selectie:

 • Donderdag van 18.30 uur tot 20.30 uur

 

Prijzen
Proefles: € 18,-
De kosten voor de proefles komen te vervallen indien op dezelfde dag een abonnement wordt afgesloten.
Jaarkaart: €  48,50 per maand (automatische incasso, 1 jarig contract)
Doorlopend abonnement: € 56,00 per maand (automatische incasso, minimaal 3 maanden met 1 maand opzegtermijn)

Inschrijfgeld: € 15,00, kosten voor abonnementskaart en aanmaken abonnement, incasso verklaring verwerken, eventueel aanmelding voor trainingsgroep.

Eenmalig: € 5,00 in 1 van de andere lessen.
Onbeperkt abonnement: € 12,50 extra per maand in de vorm van een supplement op één van de abonnementen.

Doe mee aan een klimcursus of bouldercursus!