Kennismakingsles klimmen voor kinderen

De kennismakingsles ‘klimmen voor kinderen’ is bedoeld voor kinderen die de klimsport willen uitproberen. Ontdek in je eigen klimgroep of klimmen iets voor jou is. Ben je sterk, lenig en heb je doorzettingsvermogen? Dan is dit misschien de sport voor jou.

kennismaking klimmen voor kinderen

Autobelay-instructie voor kinderen

De autobelay-instructie voor kinderen is een korte introductie in de klimsport. De volwassen begeleiders (16+) leren hoe deze zelfzekerapparaten veilig gebruikt kunnen worden en voeren de controles uit. De kinderen gaan klimmen. De les duurt, afhankelijk van het aantal kinderen, ongeveer een half uur. Na de instructie kunnen de kinderen samen met de begeleiders zelfstandig door blijven klimmen. Er zijn 11 autobelays en meer dan 75 routes beschikbaar!

Praktische informatie

  • Voor de veiligheid is het belangrijk dat er voor elke 3 kinderen minimaal 1 volwassene aanwezig is als begeleider.
  • Reserveer hier
  • Neem sportkleding en -schoenen mee. Het is mogelijk om klimschoenen te huren (€4,50 p.p.)

Prijs

  • €18,- per kind

klimles kind

Uitgebreide instructie voor kinderen

Voor een stevigere instructie kun je de kennismakingsles voor kinderen uitbreiden. Aan de uitgebreide instructie is een parcours toegevoegd. Na de autobelay-instructie gaan de kinderen onder begeleiding door onze klimgrot, over de touwbanen en maken ze tot slot een abseil van 14 meter hoogte. De les duurt ongeveer 1,5 uur, afhankelijk van het aantal kinderen. Na deze les kunnen de kinderen samen met hun geïnstrueerde begeleiders verder klimmen. Deze uitbreiding kost €8,50 per persoon, bovenop de prijs voor de autobelay-instructie.

klauteren op de klimclub 

 Klauter- of klimclub

Is het klimmen zo goed bevallen dat het voor herhaling vatbaar is? Overweeg dan een lidmaatschap van de Klauter Club of de Klim Club voor wekelijks klimmen. Bij de Klauter Club klimmen kinderen van 5 t/m 8 jaar. Kinderen van 8 t/m 16 kunnen lid worden van Klim Club.

 

 

Doe mee aan een klimcursus of bouldercursus!