FADERS en de SUM

Faders SumIn Klimhal Amsterdam verkopen we tegenwoordig hardware van het Spaanse merk FADERS. Karabiners, ATC’s, nutjes, friends en het meest opvallende speeltje… de SUM, een nieuw zelfremmend beveiligings- en abseilapparaat. Eigenlijk is het een mix van een vernieuwde uitvoering van de al bekende GriGri en een verbeterde uitvoering van de minder bekende CINCH. De SUM is lichter maar wel veiliger en gemakkelijker te gebruiken.

Het grootste voordeel ten opzichte van de andere apparaatjes is dat je er zeer dynamisch mee kan zekeren, iets wat bij bijvoorbeeld de GriGri nauwelijks mogelijk is. Daarnaast is dit robuuste apparaatje geschikt voor zowel rechtshandige als linkshandige zekeraars. De SUM is geschikt voor klimtouwen die tussen de 9,1 mm en 10,5 mm doorsnee hebben. De GriGri alleen voor touwen tussen de 10 mm en 11 mm. De nieuwe generatie touwen worden echter wel steeds dunner en een beetje nieuwe generatie klimgeit is op zijn toekomst voorbereid nietwaar…? Op dit moment zijn de touwen die in de klimhal hangen 10,3 mm. Vooral geschikt dus voor een zekerapparaatje als de GriGRi. Er zijn inmiddels touwen besteld van 9,8 mm en die zullen dus beter geschikt zijn voor de SUM.

De SUM is in de klimhal te koop en kost 59,95 euro. Voor 60 euries hoor je er dus weer helemaal bij. Ben je van de Old school generatie… dan mag je natuurlijk met dat ingesleten achtje blijven zekeren.

Alle voordelen van de SUM op een rijtje.

Klimhal Amsterdam is de perfecte plek voor de beginnende en gevorderde klimmer, voor groepen en individuele klimmers. De hal beschikt over veel faciliteiten, deskundige begeleiding en is daarnaast goed bereikbaar per auto (gratis parkeerruimte) en openbaar vervoer (station Sloterdijk).