Klimclub Amsterdam KCA 8-16 jaar

In de Klimhal Amsterdam kunnen kinderen tussen 8 en 16 jaar lid worden van onze Klimclub Amsterdam, kinderen van 5 tot 8 jaar kunnen klimmen in onze klauterclub. In onze Klimclub krijgen zij wekelijks les van een van onze trainers, die ze de basisprincipes aanleren van het sportklimmen.

De groepen zijn verdeeld in een beginners groep, een gevorderden groep en als ze heel goed worden kunnen ze worden geselecteerd voor onze selectie. In de beginners groep brengen onze trainers de basis veiligheidsprincipes bij en leren zij de basis klimtechnieken. In de gevorderden groep gaan de trainers specifiek in op techniek, kracht, uithoudingsvermogen en de mentale uitdagingen die de klimsport met zich meebrengt. Dit puur gericht op het verbeteren van het klimniveau van de klimmers. In de selectiegroep gaan we voor de winst en zullen we de jeugd voorbereiden op de Nederlandse sportklimwedstrijden.

Beginners groep

Als beginnende klimmer is veiligheid het belangrijkste. Wanneer een klimmer bij ons komt klimmen gaan ze, in lessen van 1,5 uur, eerst werken aan het behalen van het klimvaardigheidsbewijs K2. Na het behalen van dit klimvaardigheidsbewijs mogen de jeugdklimmers zelfstandig (onder toeziend oog van de trainers) klimmen en zekeren in een toprope situatie.

Daarna zullen de klimmers door het uitvoeren van opdrachten al spelenderwijs achter hun eigen kracht en mogelijkheden komen. De trainers gaan hier op in en zullen door het geven van specifieke opdrachten en door het spelen van spelletjes de klimmers zowel fysiek, mentaal als motorisch uitdagen.

Wanneer ze volledig zelfstandig kunnen klimmen en minimaal een 5c kunnen klimmen, gaan ze naar onze gevorderde groep.

Wil je zelf een keer met ons mee klimmen of lid worden van onze klimclub, neem dan contact met ons op. Dit kan per mail of door ons te bellen op 020 – 6810121 (tijdens openingstijden) en een afspraak te maken voor een proefles.

Gevorderden

Wanneer de klimmers zo goed worden dat ze extra uitdagingen nodig hebben, zullen wij ze uitnodigen om in onze gevorderden groep mee te klimmen. Deze trainingen duren bij elkaar 2 uur en een kwartier, waarin ze zowel zelfstandig als onder begeleiding van onze trainers aan de slag gaan om hun klimniveau te verbeteren.

De klimsport kent uitdagingen op verschillende vlakken. Een groot deel van deze uitdagingen liggen op het fysieke (kracht en uithouding) vlak, maar zeker minstens zo belangrijk zijn de mentale en tactische uitdagingen.

Onze trainers zullen in verschillende periodes de nadruk leggen op 1 of meerdere van deze uitdagingen en samen met onze klimmers hieraan werken. Zodat zij uiteindelijk ons kunnen vertegenwoordigen in de sportklimwedstrijden die lokaal in de hal, in de regio of op nationaal niveau worden georganiseerd.

Daarnaast zullen we nog steeds aandacht blijven besteden aan de klimvaardigheden, zodat de klimmers leren hoe ze op veilige wijze de klimsport kunnen blijven beoefenen. In deze groep zullen we de klimmers die daar klaar voor zijn ook gaan leren voorklimmen. Hierbij zijn ze niet meer boven zichzelf gezekerd, maar nemen ze het touw onder zich mee en maken het touw onderweg aan setjes vast.

 

Selectie

De talenten worden uitgenodigd om extra te komen trainen. Deze groep kinderen gaan regelmatig naar wedstrijden om zich daar met andere te meten. De wedstrijden worden uitgesplitst naar de disciplines: Boulderen en route klimmen. Naast hun vaste trainingsdag trainen ze met elkaar op donderdag en zijn ze op elk ander moment welkom om te trainen.

 

Lesrooster

Beginners:

 • Dinsdag van 17:00 uur tot 18.30 uur
 • Woensdag van 15.30 uur tot 17.00 uur
 • Donderdag van 17.00 uur tot 18.30 uur
 • Vrijdag van 17.00 uur tot 18.30 uur
 • Zaterdag van 10.30 uur tot 12.00 uur
 • Zondag van 10.30 uur tot 12.00 uur

Gevorderden:

 • Dinsdag van 18.30 uur tot 20.00 uur
 • Woensdag van 16.30 uur tot 18.45 uur
 • Zaterdag van 09.00 uur tot 11.15 uur
 • Zondag van 09.00 uur tot 11.15 uur

Selectie:

 • Donderdag van 18.30 uur tot 20.30 uur

 

Prijzen:
Proefles: € 15,00  De kosten voor de proefles komen te vervallen indien op dezelfde dag een abo wordt afgesloten.
Jaarkaart: €  40,50 per maand (automatische incasso, 1 jarig contract)
Doorlopend abonnement: € 49,00 per maand (automatische incasso, minimaal 3 maanden met 1 maand opzegtermijn)

Prijzen:
Eenmalig: €2,75 in 1 van de andere lessen.
Onbeperkt abonnement: €11,00 extra per maand op 1 van de abo’s