8 januari Reflecties op klimmen in Peru, Beklimming van de blauwe bloem

klimhal amsterdam

Na enkele jaren samen in de Alpen geklommen te hebben, lonkte de volgende stip op de alpiene horizon om grenzen te verleggen en een nieuwe uitdaging aan te gaan. Het doel was de Taulliraju in de Cordillera Blanca, een prachtige composite van sneeuw, ijs en graniet met een hoogte van bijna 6000 meter.
De Taulliraju wordt niet regelmatig beklommen. De route die we als doel hadden gesteld was de ‘Western Buttress of the Southwest Face’, ook bekend als de Italian route met een moeilijkheid van ED en een lengte van 830 meter. Een flinke uitdaging en vooral een mooi avontuur. Mooie foto’s, video fragmenten, een uur lang wordt je meegenomen in de wereld van het alpinisme. De voorbereiding, trainen, klimmen in de alpen, het team, de droom en de plannen. Uiteraard de teleurstelling…. Uiteraard ook een blik vooruit naar de nieuwe plannen voor 2010.

Kortom, dromen, grenzen verleggen en teleurstellingen incasseren. De opbrengsten van de presentatie zullen worden gedoneerd aan de Ausangate Health Clinic. Dit project is een samenwerking van een berggemeenschap in het zuidoosten van Peru. Wij hopen hiermee de mogelijkheid te kunnen bieden aan deze gemeenschap om ook hun basis voorzieningen naar grotere hoogten te kunnen brengen. Toegang: 5 euro tbv clinic, aanvang 22:00 uur

Klimhal Amsterdam is de perfecte plek voor de beginnende en gevorderde klimmer, voor groepen en individuele klimmers. De hal beschikt over veel faciliteiten, deskundige begeleiding en is daarnaast goed bereikbaar per auto (gratis parkeerruimte) en openbaar vervoer (station Sloterdijk).